Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 
Албанците ще получават пари, ако докладват данъчни престъпления
Албанците, които докладват за укриване да данъци ще бъдат възнаграждавани от данъчните органи в Тирана като нова мярка срещу борбата с финансовите измами в страната, предаде Balkan Insight.

Данъчните инспектори тръгват и на място да "ловят" бизнеса, който не отчита приходите си с касови бележки.

Правителството на Албания освен това ще създаде фонд на стойност 72 000 евро, които ще бъдат използвани за възнагражденията за лоялните граждани и за покриване на покупките, които данъчните ще купуват по време на проверките си.

Финансовото министерство все още не е решило каква ще бъде сумата, които докладвалите за измами "шпиони" ще получават.

Новите мерки са част от кампанията за борба срещу сивата икономиката, която кабинетът на министър-председателя Еди Рама започна през септември.

Рама заяви, че в рамките на 300 дни правителството ще приеме всякакви необходими стъпки, за да прекрати укриването на данъци.

От този момент жертва на инспекциите става основно малкият бизнес, като глобите, конфискациите и дори арести не са рядкост. Данните на финансовото министерство в Тирана обаче показва, че резултатите от кампанията са оскъдни.


Назад
Опознай счетоводството за да го обикнеш!

Как да плащаме по-малко данъци и осигуровки?
Какви декларации трябва да подадем, за да ползваме данъчно облекчение? Как да избегнем глоба, ако сме в нарушение?
Вълнуващи и досадни едновременно въпроси, които си задава всеки предприемач и всеки човек, който плаща данъци и осигуровки.
Ако ровенето в нормативната уредба и заиграването с цифрите не са вашата страст - попитайте ни - на нас цифрите ни говорят. Ние свободно плуваме в океана на българското и международно данъчно и осигурително законодателство.

За кого е създаден този счетоводин портал?
За всички хора, които не са счетоводители, финансисти или юристи. За всички, които имат близки срещи с НАП, НОИ, общини и други държавни институции. Както и за всички, които са доверили счетоводството си на финансов специалист, но той им говори на непознат език.

Нашата мисия е да помогнем да хората, които не са финансисти или юристи по образование да разберат основните принципи на счетоводството и данъчното облагане. 

Целта ни е да „преведем” сложната счетоводна и данъчна терминология на разбираем език, да помогнем на хората да разберат своите права и задължения свързани с данъците и счетоводството. Нашият сайт е насочен и към ръководители и мениджъри, които се сблъскват с проблеми от счетоводен и данъчен характер.Научете повече за нас
Правилно ли е фирмите да декларират кои активи се ползват за лични нужди?
Да, редно е. Който ползва фирмено имущество, трябва да плаща данък.
Не, не е редно. Само ще се увеличи бюрокрацията.
Няма смисъл, който е укривал данъци, ще продължава да ги укрива.
Нямам мнение.
Работя в областта на сивата икономика, никога нищо не декларирам пред НАП.