Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 
Данъчните провериха 2 272 коли в автокъщите

2 272 автомобила провериха в съвместна мащабна операция Приходната агенция в Пловдив заедно с полицаи от областната дирекция на МВР. Само за два дни били инспектирани 71 автосалона в една от най-големите за Южна България борси за превозни средства - тази край пловдивското село Труд.

Освен данъчните инспектори в операцията участвали служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили и полицейски автопатрули. Работата на последните била да не допуснат някое от возилата да бъде изкарано от автокъщата.

Целта била да се установят произхода на автомобилите и средствата за тяхното закупуване, цените и отчитането на приходите, както и да се провери има ли данни за престъпления, свързани с търговията с превозни средства. В началото на акцията три от автосалоните изобщо не отворили и се наложило да бъдат запечатани от НАП. По-късно и те били проверени, съобщиха от приходната агенция.

Оттам уточниха, че на този етап от акцията не са обобщавали данни за констатираните нарушения, тъй като проверката продължавала и по документи. Краен срок нямало, а акцията била национална.

Сред най-често срещаните схеми за избягване на облагане е тази на фиктивно сключване на договор между купувач физическо лице и собственика на автомобила, който е в чужбина, като по този начин посредникът при продажбата не декларира приходи и не плаща нищо. Друга масова практика е да се посочват силно занижени стойности на продажбата, които не отговарят на реалните пазарни цени.

Съвместните проверки на двете ведомства продължават.


Назад
Опознай счетоводството за да го обикнеш!

Как да плащаме по-малко данъци и осигуровки?
Какви декларации трябва да подадем, за да ползваме данъчно облекчение? Как да избегнем глоба, ако сме в нарушение?
Вълнуващи и досадни едновременно въпроси, които си задава всеки предприемач и всеки човек, който плаща данъци и осигуровки.
Ако ровенето в нормативната уредба и заиграването с цифрите не са вашата страст - попитайте ни - на нас цифрите ни говорят. Ние свободно плуваме в океана на българското и международно данъчно и осигурително законодателство.

За кого е създаден този счетоводин портал?
За всички хора, които не са счетоводители, финансисти или юристи. За всички, които имат близки срещи с НАП, НОИ, общини и други държавни институции. Както и за всички, които са доверили счетоводството си на финансов специалист, но той им говори на непознат език.

Нашата мисия е да помогнем да хората, които не са финансисти или юристи по образование да разберат основните принципи на счетоводството и данъчното облагане. 

Целта ни е да „преведем” сложната счетоводна и данъчна терминология на разбираем език, да помогнем на хората да разберат своите права и задължения свързани с данъците и счетоводството. Нашият сайт е насочен и към ръководители и мениджъри, които се сблъскват с проблеми от счетоводен и данъчен характер.Научете повече за нас
Правилно ли е фирмите да декларират кои активи се ползват за лични нужди?
Да, редно е. Който ползва фирмено имущество, трябва да плаща данък.
Не, не е редно. Само ще се увеличи бюрокрацията.
Няма смисъл, който е укривал данъци, ще продължава да ги укрива.
Нямам мнение.
Работя в областта на сивата икономика, никога нищо не декларирам пред НАП.