Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 
Лионел Меси е застрашен от до 22 месеца затвор за укриване на данъци
Испански съд даде ход на делото срещу Лионел Меси и баща му Хорхе за данъчни нарушения. Държавният адвокат на Испания заяви, че звездата на "Барселона" може да бъде осъден на до 22 месеца затвор.

Двамата аржентинци са обвинени в опит за измама на Испания с неплащането на 4.2 милиона евро данъци от 2007 до 2009 г.

Изслушванията по делото трябва да се състоят в съда във Виланова и ла Гелтру край Барселона, но засега няма насрочена дата.

Мнението на адвоката се различава от това на прокуратурата, която смяташе, че срещу Меси и баща му не трябва да се води дело. Все пак тази седмица прокурорът по делото промени мнението си и препоръча затвор от 18 месеца и глоба от повече от 2 милиона евро за Хорхе Меси.

Двамата вече платиха 5 милиона евро "корекция" на данъчните власти, след като започна процедура за нарушаване на законите през 2013 г. Приходите са били прикрити чрез компании в Уругвай, Белиз, Швейцария и Великобритания.

Държавният адвокат в испанската правосъдна система е фигура, която защитава интереса на обществените институции. В конкретния случай това е Данъчната агенция.


Назад
Опознай счетоводството за да го обикнеш!

Как да плащаме по-малко данъци и осигуровки?
Какви декларации трябва да подадем, за да ползваме данъчно облекчение? Как да избегнем глоба, ако сме в нарушение?
Вълнуващи и досадни едновременно въпроси, които си задава всеки предприемач и всеки човек, който плаща данъци и осигуровки.
Ако ровенето в нормативната уредба и заиграването с цифрите не са вашата страст - попитайте ни - на нас цифрите ни говорят. Ние свободно плуваме в океана на българското и международно данъчно и осигурително законодателство.

За кого е създаден този счетоводин портал?
За всички хора, които не са счетоводители, финансисти или юристи. За всички, които имат близки срещи с НАП, НОИ, общини и други държавни институции. Както и за всички, които са доверили счетоводството си на финансов специалист, но той им говори на непознат език.

Нашата мисия е да помогнем да хората, които не са финансисти или юристи по образование да разберат основните принципи на счетоводството и данъчното облагане. 

Целта ни е да „преведем” сложната счетоводна и данъчна терминология на разбираем език, да помогнем на хората да разберат своите права и задължения свързани с данъците и счетоводството. Нашият сайт е насочен и към ръководители и мениджъри, които се сблъскват с проблеми от счетоводен и данъчен характер.Научете повече за нас
Правилно ли е фирмите да декларират кои активи се ползват за лични нужди?
Да, редно е. Който ползва фирмено имущество, трябва да плаща данък.
Не, не е редно. Само ще се увеличи бюрокрацията.
Няма смисъл, който е укривал данъци, ще продължава да ги укрива.
Нямам мнение.
Работя в областта на сивата икономика, никога нищо не декларирам пред НАП.