Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 
Съдът даде ход на делото срещу Гриша Ганчев за укрити 711 хил. лв. данъци
Бившият директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов отказа да бъде конституиран като страна по делото срещу бизнесмена Гриша Ганчев, съобщи БНР.

Днес Специализираният наказателен съд даде ход на процеса, в който настоящият собственик на ЦСКА и още деветима души са подсъдими за укриване на данъци в размер на над 711 хил. лева.

Освен това Гриша Ганчев отделно е обвинен и че през май 2012 г. е заплашил с убийство Красимир Стефанов. Днес, излизайки от сградата на спецсъда, Стефанов заяви, че никога не е бил заплашван. В съдебната зала той заяви, че не желае да се конституира като страна в процеса.

Държавата предяви иск за посочената от обвинението сума, но съдът не го допусна, защото разглеждането му би забавило процеса, съобщава БТА.

Процесът днес тръгна от втория опит, след като през май делото бе отложено заради нередовно призовани свидетели и за непризоваването на бившия шеф на НАП Красимир Стефанов.

Обвинението е за организирана престъпна група, ръководена от Ганчев и създадена с цел извършване на престъпления срещу данъчната система. Ганчев има и обвинение, че е склонил сина си Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и плащането на данъчни задължения по Закона за ДДС на "Литекс комерс" АД в размер на 711 580.56 лева. За Ганчев се твърди също, че е отправил закана за убийство към ръководителя на НАП Красимир Стефанов.

Групата на Ганчев е укрила данъци за общо 711 580 лева. Според прокуратурата търговията минавала през кухи фирми, а количествата захар не се фактурирали, но пък разполагали с всички необходими документи, за да нямат проблеми при превоза.


Назад
Опознай счетоводството за да го обикнеш!

Как да плащаме по-малко данъци и осигуровки?
Какви декларации трябва да подадем, за да ползваме данъчно облекчение? Как да избегнем глоба, ако сме в нарушение?
Вълнуващи и досадни едновременно въпроси, които си задава всеки предприемач и всеки човек, който плаща данъци и осигуровки.
Ако ровенето в нормативната уредба и заиграването с цифрите не са вашата страст - попитайте ни - на нас цифрите ни говорят. Ние свободно плуваме в океана на българското и международно данъчно и осигурително законодателство.

За кого е създаден този счетоводин портал?
За всички хора, които не са счетоводители, финансисти или юристи. За всички, които имат близки срещи с НАП, НОИ, общини и други държавни институции. Както и за всички, които са доверили счетоводството си на финансов специалист, но той им говори на непознат език.

Нашата мисия е да помогнем да хората, които не са финансисти или юристи по образование да разберат основните принципи на счетоводството и данъчното облагане. 

Целта ни е да „преведем” сложната счетоводна и данъчна терминология на разбираем език, да помогнем на хората да разберат своите права и задължения свързани с данъците и счетоводството. Нашият сайт е насочен и към ръководители и мениджъри, които се сблъскват с проблеми от счетоводен и данъчен характер.Научете повече за нас
Правилно ли е фирмите да декларират кои активи се ползват за лични нужди?
Да, редно е. Който ползва фирмено имущество, трябва да плаща данък.
Не, не е редно. Само ще се увеличи бюрокрацията.
Няма смисъл, който е укривал данъци, ще продължава да ги укрива.
Нямам мнение.
Работя в областта на сивата икономика, никога нищо не декларирам пред НАП.