Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 
НАП Пловдив продава рубити, сапфири и ... скумрия

Националната агенция по приходите (НАП) в Пловдив предлага на търг богато разнообразие от златни накити, рубини и сапфири - общо 10 894 броя, и сребро във вид на пластини и отливки. Изделията са конфискувани от митничарите край Свиленград след пресечен опит за контрабанда, съобщиха от приходната агенция.

Рубините и сапфирите могат да бъдат огледани днес и утре (4 и 5 август), като до 6 август се внася депозита в размер на 20% от първоначално обявената цена.

До края на лятото се очаква да приключи оценката на 10 броя диаманти и още 35 кг сребро, също конфискувани в полза на държавата при осуетен опит за контрабанда край ГКПП „Капитан Андреево".

За продан ще бъдат обявени и близо 21 тона скумрия. Стоката беше спряна преди дни от звеното за фискален контрол към НАП Пловдив заради съмнения, че няма да бъдат платени дължимите данъци след реализацията й на пазара у нас. Рибата е ловена в студените и чисти води на Атлантически океан и според експерти се отличава с висока масленост. Агенцията по безопасност на храните потвърди годността й и от утре желаещите да я закупят могат да участват в процедурата по пряко договаряне, обявена от приходната агенция в Пловдив.

Процедурата по пряко договаряне на стоки дава възможност за продажба в много кратки срокове и на изключително атрактивни цени за клиентите. Подробностите за участие, сроковете за огледи и за подаване на ценови оферти, както и телефоните за контакт с експертите от данъчната служба са публикувани на сайта на агенцията.


Назад
Опознай счетоводството за да го обикнеш!

Как да плащаме по-малко данъци и осигуровки?
Какви декларации трябва да подадем, за да ползваме данъчно облекчение? Как да избегнем глоба, ако сме в нарушение?
Вълнуващи и досадни едновременно въпроси, които си задава всеки предприемач и всеки човек, който плаща данъци и осигуровки.
Ако ровенето в нормативната уредба и заиграването с цифрите не са вашата страст - попитайте ни - на нас цифрите ни говорят. Ние свободно плуваме в океана на българското и международно данъчно и осигурително законодателство.

За кого е създаден този счетоводин портал?
За всички хора, които не са счетоводители, финансисти или юристи. За всички, които имат близки срещи с НАП, НОИ, общини и други държавни институции. Както и за всички, които са доверили счетоводството си на финансов специалист, но той им говори на непознат език.

Нашата мисия е да помогнем да хората, които не са финансисти или юристи по образование да разберат основните принципи на счетоводството и данъчното облагане. 

Целта ни е да „преведем” сложната счетоводна и данъчна терминология на разбираем език, да помогнем на хората да разберат своите права и задължения свързани с данъците и счетоводството. Нашият сайт е насочен и към ръководители и мениджъри, които се сблъскват с проблеми от счетоводен и данъчен характер.Научете повече за нас
Правилно ли е фирмите да декларират кои активи се ползват за лични нужди?
Да, редно е. Който ползва фирмено имущество, трябва да плаща данък.
Не, не е редно. Само ще се увеличи бюрокрацията.
Няма смисъл, който е укривал данъци, ще продължава да ги укрива.
Нямам мнение.
Работя в областта на сивата икономика, никога нищо не декларирам пред НАП.