Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 

Дата и час: 14 Авг 2022, 04:44

Некомпетентен счетоводител

<<

Dimo

Мнения: 2

Регистриран на:
30 Сеп 2013, 09:40

Мнение 30 Сеп 2013, 09:56

Некомпетентен счетоводител

Здравейте!

Имам съмнение, че моят счетоводител не е компетентен. Висшето ми образование е икономическо, имам основни познания по счетоводство. Струва ми се, че нещата които ми говори не са верни. Започнах да искам второ мнение от приятели, които са счетоводители. Съмненията ми започнаха да се потвърждават. Как най-лесно бих могъл да прекратя отношенията си с него? В момента изобщо не съм убеден, че всичко със счетоводството на фирмата ми е наред. Другият ми въпрос е: счетоводителите не се подлагат на изпити, които да доказват че са компетентни. Има ли изобщо институция, която да следи тяхната дейност?
<<

V.Ivanova

Администратор

Мнения: 57

Регистриран на:
26 Яну 2012, 21:55

Мнение 30 Сеп 2013, 20:05

Re: Некомпетентен счетоводител

Здравейте!

Доверието е една много важна част в отношенията с вашия счетоводител. Ако решите да го смените, са много важни следните неща:
1. Намерете друг счетоводител, преди да прекратите отношенията си с настоящия;
2. Сключете договор с новия счетоводител след края на годината. Нека предишния счетоводител приключи годината, да изготви финансовите отчети и всичко останало свързано с годишното приключване на 2013 година;
3. Оттеглете всички пълномощни, които сте му предоставили; ако той разполага с парола за интернет банкиране и ваш електронен подпис - задължително си ги вземете обратно, и сменете всички пароли с които той разполага.
Относно регулацията на професията счетоводител, няма организация, която да следи дейността на счетоводителите. Има законови изисквания за упражняване на професията. Както във всички други дейности, така и в счетоводството има добри професионалисти, и посредствени такива. Само опитът и донякъде интуицията ви могат да помогнат да разпознаете истинските професионалисти.

Поздрави!

Назад към Счетоводствоcron