Въпрос относно разходи на самоосигуряващо се лице
Здравейте,
От извесно време съм към групата "Самоосигуряващи се лица" със регистрация под ДДС.
До колкото разбрах от интернет(не съм се консултирал с счетоводител) разходите са всички данъци(здравно, понсионно общ доход) + 10% от разликата между приходи-разходи.
Има голяма вероятност да съм сгрешил някъде.
Бих искал да попитам някой ако може да ми разясни повече за "разходите" на самоосигуряващи се лица.
Под разходи тук разбирам примерно:
-покупка на лаптоп, монитор, бюро, стол .....
-сметки за офис,интернет и ток
-пътуване до клиенти (такси или бензин)
- и така нататък.......
При представяне на фактура/касов бон тези разходи приспадат ли се от приходите ?
Или ако не се приспадат, при условие че съм регистриран под ДДС поне приспада ли се ДДСто ?
Тъй като се занимавам в друга област, напълно е възможно да има други вратички за намаляване на данъците който аз не знам.
Бих помолил за съвет как да намаля данъците си? Разбирасе по законов ред.
Благодаря предварително за компетентния отговор.
От извесно време съм към групата "Самоосигуряващи се лица" със регистрация под ДДС.
До колкото разбрах от интернет(не съм се консултирал с счетоводител) разходите са всички данъци(здравно, понсионно общ доход) + 10% от разликата между приходи-разходи.
Има голяма вероятност да съм сгрешил някъде.
Бих искал да попитам някой ако може да ми разясни повече за "разходите" на самоосигуряващи се лица.
Под разходи тук разбирам примерно:
-покупка на лаптоп, монитор, бюро, стол .....
-сметки за офис,интернет и ток
-пътуване до клиенти (такси или бензин)
- и така нататък.......
При представяне на фактура/касов бон тези разходи приспадат ли се от приходите ?
Или ако не се приспадат, при условие че съм регистриран под ДДС поне приспада ли се ДДСто ?
Тъй като се занимавам в друга област, напълно е възможно да има други вратички за намаляване на данъците който аз не знам.
Бих помолил за съвет как да намаля данъците си? Разбирасе по законов ред.
Благодаря предварително за компетентния отговор.