Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 

Дата и час: 03 Дек 2024, 23:03

Трудов + граждански договор Данъчна декларация

<<

Радостина

Мнение 08 Яну 2016, 13:32

Трудов + граждански договор Данъчна декларация

Здравейте, моля за малко помощ.
Съпругът ми миналата година работеше на 2 вида договори.
Гражданският от януари до юни и от септември до декември.
Трудовият от май до декември.

Не съм се занимавала с попълване на данъчна декларация, дали е удобно да ми дадете малко насоки как да я попълня?
Какво би следвало и как да се декларира?

Благодаря предварително.
<<

V.Ivanova

Администратор

Мнение 14 Яну 2016, 11:03

Re: Трудов + граждански договор Данъчна декларация

Здравейте,

Преди да започнете с попълването на данъчната декларация, е нужно да се снабдите с необходимите документи:

1. Служебна бележка за доходите по трудов договор - издава се от работодателя, съдържа данни за трудовото възнаграждение и удържаните осигуровки и данък;
2. Служебна бележка за доходите по извънтрудови правоотношения (граждански договор) - служебната бележка се издава от фирмата, изплатила доходите. В нея също се съдържа информация за изплатените възнаграждения, удържаните осигуровки и данък.

В годишната данъчна декларация трябва да попълните Приложение 1 (доходи от трудови правоотношения), както и Приложение 3 (доходи от друга стопанска дейност) - доходи от извънтрудови правоотношения.

Съветваме Ви да ползвате формуляра на НАП - годишна данъчна декларация с баркод, която автоматично изчислява годишното данъчно задължение. Можете да го свалите от сайта на НАП. Чрез декларацията с баркод се минимизира рискът от грешки.

Самата данъчна декларация можете да подадете в офисът на НАП по месторегистрация, или да я изпратите по пощата.

Поздрави!
<<

Радостина

Мнение 28 Яну 2016, 11:50

Re: Трудов + граждански договор Данъчна декларация

Благодаря ви. Сега ще търся в сайта на НАП декларацията за да видя какво ще ми излезе.

Назад към Труд и работна заплата, личен състав