Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 

Дата и час: 03 Дек 2024, 23:50

Нерегистриран трудов договор

<<

Iliana Ilieva

Мнение 19 Яну 2013, 20:18

Нерегистриран трудов договор

Здравейте!

Не успях да подам уведомление по чл.62 от КТ в тридневен срок от сключването на договора.Казаха ми, че след този срок мога да го подам в НАП само след предписание от Инспекцията по труда.
Дали от Инспекцията ще ме глобят? Бихте ли ми дали повече информация?
<<

V.Ivanova

Администратор

Мнение 19 Яну 2013, 20:29

Re: Нерегистриран трудов договор

Здравейте и добре дошла във форума!

Съгласно българското законодателство, всеки трудов договор се регистрира в НАП (чл.62 ал.4 от КТ) в тридневен срок от сключването. Преди началото на 2011 година, по електронен път уведомлението можеше да бъде подадено и след изтичането на този срок. Но от 01.01.2011 г. уведомлението може да бъде подадено след изтичането на тридневния срок само след предписание от Инспекцията по труда. За целта трябва да се свържете с Инспекцията по труда във Вашия район, и да поискате предписание. Ще поискат да им представите копие от трудовия договор, както и доказателства, че лицето наистина е работило при Вас - копия от ведомости за заплати, разходни ордери или платежни нареждания за изплащане на трудовите възнаграждения.
За съжаление, има много голям шанс да бъдете глобена. Минималният размер на глобата е 1500 лв.

Назад към Труд и работна заплата, личен състав