Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 

Дата и час: 03 Дек 2024, 23:10

дейности за допълнителни доходи

<<

Valentina06

Мнение 12 Апр 2012, 22:09

дейности за допълнителни доходи

Стартирам бизнес с организиране и предлагане на всякакъв род дейности, които биха донесли допълнителни доходи
/надомни, почасови, разпродажби, посредничества, дистрибуторства, търговски представителства, разпродажби по
каталози и търсене и експериментиране и на др. такива/ с мини работилничка и мини щандове за стоките, необходими
за надомните дейности и с евентуални обучения, помощ при стартиране на дейности и т.н.
Как бих могла законово да регистрирам тази дейност, която колкото и хаотична да изглежда на пръв поглед е обединена от общата идея за предлагане на начини за заработка на допълнителен доход. Имам ЕТ.
<<

V.Ivanova

Администратор

Мнение 13 Апр 2012, 13:24

Re: дейности за допълнителни доходи

Здравейте и добре дошла във форума!

На първо място бих искала да Ви поздравя за куража и желанието да предприемете това бизнес начинание.
Дейността, която обмисляте да започнете наистина е доста разнородна. Затова ще Ви кажа по няколко думи за всяка от тях.
1. Помощта при стартиране на дейност, обучението, търсене и експериментиране са консултантска дейност. Ако тази услуга ще Ви се заплаща, е достатъчно да издадете фактура от името на фирмата си. Не е необходимо да извършвате някаква специална регистрация.
2. Мини работилнички, мини щандове. Тук не ми е ясно от чие име ще се извършва продажбата. Предполагам, че от името на Вашата фирма. Ако тези щандове ще се намират в някой базар, голям магазин, ще Ви е необходим касов апарат. Както и разрешение за извършване на търговска дейност, издадено от общината, на чиято територия ще се осъществява дейността. Ако ще осъществявате продажбите чрез онлайн магазин и ако предвиждате плащанията да се осъществяват по банков път или чрез други безкасови разплащателни системи, касов апарат няма да Ви е необходим.
3. Надомна, почасова работа. Ако ще предоставяте материали на физически лица за надомна работа, а след това имате намерение да продавате изработените продукти, можете да сключите с тях договори за поръчка или изработка (по-известни като граждански договори).
Трябва да знаете (ако не сте запозната), че дейността по посредничество по намиране на работа подлежи на лицензиране от Министерството на труда и социалната политика. И ако извършвате тази дейност без лиценз, ще подлежите на санкция.
Ако имате по-конкретни въпроси, Ви препоръчвам да ми напишете лично съобщение във форума или на имейл v.ivanova@2plus2.bg.
Искрено се надявам, че съм Ви била полезна.

Поздрави и успешен бизнес!

Назад към Труд и работна заплата, личен състав