Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 

Дата и час: 18 Май 2024, 21:44

Разрешителни за "handmade" магазин

<<

qnalalova

Мнения: 1

Регистриран на:
22 Дек 2013, 10:44

Мнение 22 Дек 2013, 11:10

Разрешителни за "handmade" магазин

Здравейте! Дълго време се занимавам с ръчно правени неща-декупаж,рисуване в/у стъкло,бижута от тел,картички и т.н. Беше само хоби,но реших да си отворя магазинче.До колкото разбирам разрешителните за подобен магазин са по-специфични,тъй като трябва произход на стоката.Прочетох някъде,че трябва да съм член в задругата на майстора,което става след няколко години обучение,но там обученията са за дърворезба,грънчарство и др. занаяти,а аз се занимавам основно с декупаж,което не фигурира там.Въпросът ми е дали знаете или къде да потърся какви разрешителни трябва да си изкарам.
Благодаря,предварително! :)
<<

V.Ivanova

Администратор

Мнения: 57

Регистриран на:
26 Яну 2012, 21:55

Мнение 27 Дек 2013, 15:13

Re: Разрешителни за "handmade" магазин

Здравейте!

Не ни е известно да са необходими някакви специални разрешителни за Вашата дейност. Ако обработвате и търгувате с благородни метали, ще подлежите на специален разрешителен и лицензионен режим от Министерството на финансите. Също така, ако работите с вещества които могат да увредят човешкото здраве, също би трябвало да се подлежите на разрешителен режим. За съжаление, това не е в нашата компетентност и не можем да Ви помогнеш със съвет.
Относно членуването в Занаятчийската камара: можете да осъществявате дейност и без да сте майстор. Просто трябва да регистрирате фирма, да се снабдите с касов апарат с който да регистрирате продажбите. А за да можете да продавате законно в магазинчето, ще е нужно разрешително за търговска дейност от общината, на чиято територия се намира обекта.

Назад към Нормативна базаcron