Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 
По-високи здравни вноски ако не ходим на лекар

Всички хора да минават задължително на профилактика, а тези, които не го правят, да внасят по-високи здравни вноски следващата година. Това поиска здравният министър д-р Петър Москов на дискусия за правата на пациентите.

Избягвайки профилактиката, пациентът не е изпълнил финансирането от държавата и създава предпоставки за по-скъпо лечение. Стигне ли се до такова, той да е длъжен да си го плати сам, гласи логиката на министъра.

Според него може да се помисли за осигуряването на специален ден за профилактика чрез допълнение в Кодекса на труда. Така се избягват оправдания, че хората не могат да отидат на преглед, понеже са на работа. Специален закон за правата на пациента не е нужен, достатъчно е да се спазват сегашните нормативи, категоричен е д-р Москов.

Професор Генчо Начев, директор на болница "Света Екатерина", предложи механизъм от 4 стъпки за подобряване правата на пациента, пише Дарик. Една от тях е създаването на уеднаквена декларация за информирано съгласие, която да бъде на достъпен език.

В момента всяка болница, имала различна, като често в нея фигурирали съкращения, непонятни дори за част от лекарите.


Назад
Опознай счетоводството за да го обикнеш!

Как да плащаме по-малко данъци и осигуровки?
Какви декларации трябва да подадем, за да ползваме данъчно облекчение? Как да избегнем глоба, ако сме в нарушение?
Вълнуващи и досадни едновременно въпроси, които си задава всеки предприемач и всеки човек, който плаща данъци и осигуровки.
Ако ровенето в нормативната уредба и заиграването с цифрите не са вашата страст - попитайте ни - на нас цифрите ни говорят. Ние свободно плуваме в океана на българското и международно данъчно и осигурително законодателство.

За кого е създаден този счетоводин портал?
За всички хора, които не са счетоводители, финансисти или юристи. За всички, които имат близки срещи с НАП, НОИ, общини и други държавни институции. Както и за всички, които са доверили счетоводството си на финансов специалист, но той им говори на непознат език.

Нашата мисия е да помогнем да хората, които не са финансисти или юристи по образование да разберат основните принципи на счетоводството и данъчното облагане. 

Целта ни е да „преведем” сложната счетоводна и данъчна терминология на разбираем език, да помогнем на хората да разберат своите права и задължения свързани с данъците и счетоводството. Нашият сайт е насочен и към ръководители и мениджъри, които се сблъскват с проблеми от счетоводен и данъчен характер.Научете повече за нас
Правилно ли е фирмите да декларират кои активи се ползват за лични нужди?
Да, редно е. Който ползва фирмено имущество, трябва да плаща данък.
Не, не е редно. Само ще се увеличи бюрокрацията.
Няма смисъл, който е укривал данъци, ще продължава да ги укрива.
Нямам мнение.
Работя в областта на сивата икономика, никога нищо не декларирам пред НАП.