Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 
В топ 3 сме по данъчни измами в САЩ
Българи източват американската приходна агенция чрез системата за възстановяване на надплатени данъци. Това показва доклад на приходната агенция на САЩ, оповестен през миналата седмица от икономическия всекидневник „Уол стрийт джърнал". Според документа България заедно с Литва и Ирландия е в топ 3 на страните, от където се източват най-много американски данъци.

Фалшиви са били общо между 400 000 и 800 000 декларации

годишно за възстановяване на данъци. Системата е изпращала десетки и стотици чекове за възстановяване на данъци на един адрес или на една и съща банкова сметка, поради което вероятно става дума за измама, смятат американските ревизори. От 10-те адреси, на които са били нареждани най-много плащания, 3 били в България. Останалите са три в щата Флорида, един в Ирландия и един в Литва. Така през 2012 г. били източени общо над 2,3 млрд. долара. Това все пак е значително подобрение от над 50% в сравнение с 2010 г., когато чрез измами са били изплатени 5,2 млрд. долара. С проблема са се заели дори и служители на Сената и утре ще има специално изслушване в комисията по бюджет и финанси, посветено на темата. За тази година американската приходна агенция е

ограничила изпла-щането на най-мно-го 3 възстановени данъка

на една сметка. Всяка година над 6000 български студенти заминават на работни бригади в САЩ през лятото.

Няколко месеца след това те имат възможност да получат обратно надплатените по време на работата си. Именно чрез тази система за възстановяване на данъци стават измамите и източването на данъци.

В доклада не се посочва категорично дали става въпрос за български граждани или просто се използват местни адреси, за отклоняването на авоарите.

От българската НАП нито отрекоха, нито потвърдиха да са работили заедно с американските си колеги срещу случаите на източване на данъци.


Назад
Опознай счетоводството за да го обикнеш!

Как да плащаме по-малко данъци и осигуровки?
Какви декларации трябва да подадем, за да ползваме данъчно облекчение? Как да избегнем глоба, ако сме в нарушение?
Вълнуващи и досадни едновременно въпроси, които си задава всеки предприемач и всеки човек, който плаща данъци и осигуровки.
Ако ровенето в нормативната уредба и заиграването с цифрите не са вашата страст - попитайте ни - на нас цифрите ни говорят. Ние свободно плуваме в океана на българското и международно данъчно и осигурително законодателство.

За кого е създаден този счетоводин портал?
За всички хора, които не са счетоводители, финансисти или юристи. За всички, които имат близки срещи с НАП, НОИ, общини и други държавни институции. Както и за всички, които са доверили счетоводството си на финансов специалист, но той им говори на непознат език.

Нашата мисия е да помогнем да хората, които не са финансисти или юристи по образование да разберат основните принципи на счетоводството и данъчното облагане. 

Целта ни е да „преведем” сложната счетоводна и данъчна терминология на разбираем език, да помогнем на хората да разберат своите права и задължения свързани с данъците и счетоводството. Нашият сайт е насочен и към ръководители и мениджъри, които се сблъскват с проблеми от счетоводен и данъчен характер.Научете повече за нас
Правилно ли е фирмите да декларират кои активи се ползват за лични нужди?
Да, редно е. Който ползва фирмено имущество, трябва да плаща данък.
Не, не е редно. Само ще се увеличи бюрокрацията.
Няма смисъл, който е укривал данъци, ще продължава да ги укрива.
Нямам мнение.
Работя в областта на сивата икономика, никога нищо не декларирам пред НАП.