Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 
НАП и Агенция Митници гледат под лупа Лукойл

Агенция „Митници" и Национална агенция за приходите (НАП) ще проверяват „Лукойл Нефтохим". Това обяви ръководителят на митниците Ваньо Танов в ефира на Нова телевизия. Инспекцията ще бъде направена заради твърдението на Лабораторията за управление на риска към Нов български университет, ръководена от бившия премиер Иван Костов, че компанията е ощетявала държавния бюджет години наред.

Според доклада на лабораторията, който съдържа анализ на цените на петрола сорт Урал, който бургаската рафинерия внася от Русия и тези на сорта "Брент", "Лукойл Нефтохим Бургас" е купувал нефта на завишени цени. Петролът, с който работи единствената ни рафинерия, е заплащан по-скъпо от борсовите котировки на черното злато от този тип, твърдят авторите на доклада.

От "Лукойл България" категорично отрекоха обвиненията. "Разпространеният документ изобилства от неверни сведения и интерпретации, които допълнително деформират истината", категорични са от дружеството.

По думите на Ваньо Танов, за да бъдат ясни резултатите от проверката, е необходимо да има инспекция от страна на НАП, а след това и одит. "Тогава ще се отхвърли или потвърди тезата на Иван Костов. Само с данни от едно от двете ведомства не може да бъде направен точен извод", разяснява шефът на митниците.

Междувременно Танов съобщи, че днес (1 юни) ще бъде представен новият ръководител на ГКПП „Капитан Андреево". Той допълни, че това е Юлиан Мирков от Столична митница.

Миналата седмица на гранично-пропусквателния пункт бяха арестувани служители, които са вземали подкупи. След този случай Танов обяви, че лично ще ръководи работата на ГКПП-то до избирането на новия шеф.

"Заради въвеждането на автоматизирана система за проверки на тировете пък на пункта се образуваха километрични опашки. От тази сутрин вече трафикът е нормализиран, тъй като електронната система е въведена", коментира още Танов.

По неговите думи нововъведението ще позволи пълното автоматизиране на процеса на митницата по отношение на плащането на таксите. Това вече ще се случва само с карта чрез ПОС терминал, а не с пари в брой.


Назад
Опознай счетоводството за да го обикнеш!

Как да плащаме по-малко данъци и осигуровки?
Какви декларации трябва да подадем, за да ползваме данъчно облекчение? Как да избегнем глоба, ако сме в нарушение?
Вълнуващи и досадни едновременно въпроси, които си задава всеки предприемач и всеки човек, който плаща данъци и осигуровки.
Ако ровенето в нормативната уредба и заиграването с цифрите не са вашата страст - попитайте ни - на нас цифрите ни говорят. Ние свободно плуваме в океана на българското и международно данъчно и осигурително законодателство.

За кого е създаден този счетоводин портал?
За всички хора, които не са счетоводители, финансисти или юристи. За всички, които имат близки срещи с НАП, НОИ, общини и други държавни институции. Както и за всички, които са доверили счетоводството си на финансов специалист, но той им говори на непознат език.

Нашата мисия е да помогнем да хората, които не са финансисти или юристи по образование да разберат основните принципи на счетоводството и данъчното облагане. 

Целта ни е да „преведем” сложната счетоводна и данъчна терминология на разбираем език, да помогнем на хората да разберат своите права и задължения свързани с данъците и счетоводството. Нашият сайт е насочен и към ръководители и мениджъри, които се сблъскват с проблеми от счетоводен и данъчен характер.Научете повече за нас
Правилно ли е фирмите да декларират кои активи се ползват за лични нужди?
Да, редно е. Който ползва фирмено имущество, трябва да плаща данък.
Не, не е редно. Само ще се увеличи бюрокрацията.
Няма смисъл, който е укривал данъци, ще продължава да ги укрива.
Нямам мнение.
Работя в областта на сивата икономика, никога нищо не декларирам пред НАП.