Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 
Счетоводителка присвои 500 хиляди лева
Счетоводителка, присвоила близо 500 хил. лева от кметството в Костандово и местното училище, бе осъдена на 5 години затвор при строг режим. Присъдата е на Районния съд във Велинград и не е окончателна, а наказанието предвижда бившата служителка в срок от 5 години да не извършва дейност, свързана с пазене или управление на чуждо имущество. Според обвинителния акт финансистката е присвоила 381 988 лв. от кметството в родопското градче и от основното училище „Неофит Рилски", където изпълнявала длъжността „главен счетоводител", задигнала още 54 153 лв. Липсите са станали в периода януари 2004-юли 2013 г. по времето на управлението на кмета Ясен Пашомов, който също стана клиент на Темида заради фалшиви нотариални заверки и бе отстранен от длъжност преди 5 години след скандалните разкрития. Специалистката по финанси подправяла официални документи-банкови нареждания и разписки. Междувременно съставяла неистински официални документи за извършване на фиктивни разходи на кметството. Престъпленията били доказани чрез графологична експертиза и техническо компютърно изследване на иззетия лаптоп на счетоводителката, като събраните доказателства от разследващите полицаи бяха представени в съда. Въпреки че бившата финансистка не признава вината си велинградските магистрати я осъдиха да плати на основното училище 54 153 лв. обезщетение за претърпени имуществени вреди. Това е размерът на гражданския иск, предявен от ръководството на основното училище" Неофит Рилски". В присъдата са включени и близо 4200 лв. разноски по делото.

Назад
Опознай счетоводството за да го обикнеш!

Как да плащаме по-малко данъци и осигуровки?
Какви декларации трябва да подадем, за да ползваме данъчно облекчение? Как да избегнем глоба, ако сме в нарушение?
Вълнуващи и досадни едновременно въпроси, които си задава всеки предприемач и всеки човек, който плаща данъци и осигуровки.
Ако ровенето в нормативната уредба и заиграването с цифрите не са вашата страст - попитайте ни - на нас цифрите ни говорят. Ние свободно плуваме в океана на българското и международно данъчно и осигурително законодателство.

За кого е създаден този счетоводин портал?
За всички хора, които не са счетоводители, финансисти или юристи. За всички, които имат близки срещи с НАП, НОИ, общини и други държавни институции. Както и за всички, които са доверили счетоводството си на финансов специалист, но той им говори на непознат език.

Нашата мисия е да помогнем да хората, които не са финансисти или юристи по образование да разберат основните принципи на счетоводството и данъчното облагане. 

Целта ни е да „преведем” сложната счетоводна и данъчна терминология на разбираем език, да помогнем на хората да разберат своите права и задължения свързани с данъците и счетоводството. Нашият сайт е насочен и към ръководители и мениджъри, които се сблъскват с проблеми от счетоводен и данъчен характер.Научете повече за нас
Правилно ли е фирмите да декларират кои активи се ползват за лични нужди?
Да, редно е. Който ползва фирмено имущество, трябва да плаща данък.
Не, не е редно. Само ще се увеличи бюрокрацията.
Няма смисъл, който е укривал данъци, ще продължава да ги укрива.
Нямам мнение.
Работя в областта на сивата икономика, никога нищо не декларирам пред НАП.