Възползвайте се от услугата "Попълване на данъчна декларация за физически лица" на преференциална цена.
Изчислете работната си заплата, сумите на удръжките за осигуровки и данъци.
Изчислете дължимата законна лихва по всяко задължение.
Изчислете дължимата лихва по предоставени или получени заемни средства.
Място за консултации и дусксии по спорни казуси. 

Дата и час: 09 Окт 2024, 14:12

Как да продавам легално ръчно изработени бижута

<<

velemiraa

Мнение 12 Сеп 2017, 16:30

Как да продавам легално ръчно изработени бижута

Здравейте. Моля ви за помощ! Разбрах, че е възможно да продавам ръчно изработени бижута без да е нужно да регистрирам фирма. В момента съм в майчинство. А иначе съм на трудов договор. Не желая да напускам работа, а само да продавам по 1-2 седмици в годината по фестивали и базари. Някой тук може ли да ми каже, какво разрешително ми трябва и как да декларирам доходите си. Всякаква информация ще ми е от полза. Благодаря ви!
<<

V.Ivanova

Администратор

Мнение 09 Ное 2017, 12:26

Re: Как да продавам легално ръчно изработени бижута

Здравейте,

За да продавате ръчно изработени бижута трябва да регистрирате фирма или да се регистрирате като упражняващ свободна професия. За да се регистрите като свободна професия, ще Ви е нужна диплома или сертификат, доказващ уменията Ви. Ако не нямате такъв документ НАП ще Ви откаже регистрация.

Трябва да знаете, че когато продавате своите произведения на фестивали и базари, сте длъжна при продажбата да издадете фискален бон или друг документ (квитанция, сметка ако сте упражняващ свободна професия). Напоследък НАП правят проверки за издаването на касови бележки, като посещават този тип събития. Глобите за физически лица са между 50 и 500 лв.

Ако продажбите Ви са редки, можете да ги декларирате в годишната си данъчна декларация за 2017 г. и да платите данък 10% върху приходите си.

Поздрави!
<<

velemiraa

Мнение 09 Ное 2017, 12:28

Re: Как да продавам легално ръчно изработени бижута

Благодаря Ви много за информацията!

Назад към Счетоводство